Първоначално публикувано от hsr
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфата спря да пали
Collapse
X
-
Алфа Ромео 155 1.7 8V T.S'96
Hyundai Coupe 1.6i 16V '03-следващата,много скоро
Kawasaki ZX9R 154 к.с '01г
Имам две фръцли,една италианка и една българка!
Всеки сантиметър в теб е секси,метър и деветдесет-жесток си,само тази нощ не стига...
-
колега прочети тази тема мисля, че ще ти е от полза
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... D%E5%ED%E5
ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
ALFA ROMEO 33 1.5 TI
Comment
-
Мерси за линка,колега,макар че всеки ден по няколко пъти пускам търсачката и изчетох всички теми(включително и тази),но такъв случай като моя никаде не видяхВ повечето случаи на някой не му работела бенз.помпа,на друг пък алармата ми правела проблеми и т.н.
Това с релетата го пробвах и както писах малко по-горе при подмяна на едно колата припалва,но работи ужасно-в крайно ниски обороти,дави се и при подаване на газ въобще не реагира-нито гасне,нито се изфорсира.
Днес мисля да ги сменя и 4-те и да огледам по-обстойно кабелите отдолу,пък да видим какво ще стане.
Благодаря на всички за мненията и съветите и ако някой се сети нещо нека да сподели!!!155 1.8 8v TS & FZR 600
Comment
-
Сменени 4-те релета и 3-те бушончета до тях-дори не припалва.
Освен да почвам да събирам пари и да сменям всичко едно по едно и до няколко месеца може и да тръгне или пък да почна да я продавам на части,че да изкарам някой лев за друга155 1.8 8v TS & FZR 600
Comment
-
Първоначално публикувано от търтейдобре де от къде си ти?
просто щото диагноза по нета е като да се хвърля боб
А иначе аз съм от провинцията и нямам възможност да закарам колата в някой добър сервиз.Тука си имаме само гаражни майстори които,както вече казах нито са компетентни,нито имат нужната техника за подобен род коли.В общи линии така стоят нещата155 1.8 8v TS & FZR 600
Comment
-
добре до колкото съм разбрал бенз. помпата си върши работата и подава гориво, значи гориво имаме ток немаме...понеже немаш искра на нито една свещ това красноречиво говори, че проблема едва ли е в бобините и комутаторите, остава да провериш проводниците между релетата и компютъра на колата или така нареченото ЕКУ, първо можеш даже да провериш дали идва захранване на релетата, взимаи един мултицет и почвай да проверяш жиците една по една, провери и захранването на ЕКУ-то, стърчащото болче на плюса на акомулатора виж дали е добре затегнато, но най-вероятно проблема ти идва от релетата и това, че си ги сменил нищо не значи те и старите ти може да са наред, а просто проводниците между тях и компютъра може да се прекъснати, нагоряли и т.н.ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
ALFA ROMEO 33 1.5 TI
Comment
-
Първоначално публикувано от Kostadinдобре до колкото съм разбрал бенз. помпата си върши работата и подава гориво, значи гориво имаме ток немаме...Изобщо много странна работа.На единия ден колата пали и работи на една бобина,а на другата не иска и аз логично си викам,че единия комутатор си е заминал.Оставям колата така и след 2 дни и слагам нов комотатор и....
не иска
Нито с новия нито с тоя с който преди 2 дни си бачкаше.И затова все си мисля да не би да е изгорял и другия
Но пък както вече казах като побазиках реленцата 2-3 пъти успя да запали,ама голяма скръб.И затова най-вероятно е да е оттам.Ама как се проследяват пустите им кабели,като влизат в разни "маркучета" с по още сто кабела вътре и се провират през всевъзможни теснотий
А иначе при подаване на контакт се чува как помпата заработва и цъкането на разни реленца.
155 1.8 8v TS & FZR 600
Comment
-
Първоначално публикувано от Kostadinдобре до колкото съм разбрал бенз. помпата си върши работата и подава гориво, значи гориво имаме ток немаме...понеже немаш искра на нито една свещ това красноречиво говори, че проблема едва ли е в бобините и комутаторите, остава да провериш проводниците между релетата и компютъра на колата или така нареченото ЕКУ, първо можеш даже да провериш дали идва захранване на релетата, взимаи един мултицет и почвай да проверяш жиците една по една, провери и захранването на ЕКУ-то, стърчащото болче на плюса на акомулатора виж дали е добре затегнато, но най-вероятно проблема ти идва от релетата и това, че си ги сменил нищо не значи те и старите ти може да са наред, а просто проводниците между тях и компютъра може да се прекъснати, нагоряли и т.н.
Друг е въпроса, защо тези релета и предпазители не са на по-достъпно и по-защитено от влагата и праха място... Само Господ знае... и то само ако е италианецAR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.
Comment
-
Проблема с Алфата май ще се окаже сериозенСлед като видях,че няма да мога да се оправя сам с тая кола,вчера е задърпахме до едно момче което се занимава с елецтроника,тоци и т.н.Преди малко ми се обади и ми каза лошата новина-прегледал всичко(комутатори,бобини,кабели) и установил,че проблема бил в комп-а.Подавал ток само на двата цилиндъра и колата работела само на тях 2-та.Предложи ми ако искам аз да си търся или той да ми намери.Дали има някаква вероятност да бърка и да е от нещо друго или направо да почвам да си търся друг
155 1.8 8v TS & FZR 600
Comment
-
Първоначално публикувано от търтеймен лично тая работа дълбоко ме съмнява
но комп можеш да вземеш за ~100 лв
но преди да купуваш вземи един и пробвай с него
1,8 и 2,0 са еднакви
само на 2,0 се връзват на късе едни крачетаПознавам само 2 с алфи ама едната е дизел,пък другата 1,6 боксер,а непознат човек няма да даде да му човъркат из колата.И мен малко ме съмнява тая работа,щото някъде бях чел,че компа горял мноо трудно,имал си защити и т.н.Ама пича твърди,че бил пробвал всичко и оставил компа за накрая щото и на него не му се вярвало,но като го замерил се оказало,че давал ток само на 2-та цилиндъра.А как точно го е замерил идея си нямам.
155 1.8 8v TS & FZR 600
Comment
-
Ами както вече казах от провинцията и по-точно от пловдивската област,на околу 50-тина км от Пловдив.Ама мен ме притеснява друго-да взема комп и да се окаже,че не е от него.Щото веднъж го ядох.Колата ми беше 1 месец при един "майстор" който поне 10 пъти ме праща да му търся части,които не бяха за смяна,а накрая се оказа,че малоумника не е проверил както трябва комутатораИ след едномесечно умуване съвсем случайно сложи някакъв,който му беше подръка и колата взе че тръгна
Та затова сега питам да не вземе да се повтори случката щото....
А иначе верно ли може да се намери комп за 100-тина лева
Днес май лошите новини ще ми дойдат в повече
155 1.8 8v TS & FZR 600
Comment
Comment